Herenboeren Usseler Es gaat van start!

De gemeente heeft Herenboeren Enschede Zuid uitgekozen om grond op de Usseler Es te pachten. We gaan daar 20 hectare grond pachten van de gemeente. Het gaat om landbouwgrond aan de oostkant van de bolling. Het gaat om alle grond tussen de Willemsbeekweg en de Ruilverkavelingsweg. Vanaf 2023 gaan we dus van start met het opstarten van een Herenboerderij in het zuiden van Enschede. 

Tubantia schreef een mooi artikel waarin kartrekker Arie Fokkink vertelde over ons initiatief. 

Voorzitter Hans Pieter van den Berg is net als de andere kartrekkers heel blij met deze stap. “De afgelopen maanden hebben we met een groot team hard gewerkt aan de bekendheid van Herenboeren Zuid, de inschrijving voor de pacht en het ontwerpen van de boerderij. Het is geweldig dat zoveel mensen in zo’n initiatief geloven en ervoor gaan.”  

Vanaf 1 januari 2023 gaat de coöperatie de grond pachten. “De volgende stap is dat we een Algemene Ledenvergadering houden. We vertellen dan over de vervolgstappen, de leden kunnen kennismaken met ons en met de boeren en ze kunnen een intentieverklaring omzetten naar een lidmaatschap.” 

Hans Pieter is blij dat het de coöperatie kan rekenen op twee ervaren boeren. “Dat betekent dat we echt kunnen beginnen op 1 januari 2023. Ik krijg er kippenvel van. Nu gaan we de eerste Herenboerderij van Overijssel starten. We hopen dat we samen met de noabers op de Usseler Es in goede harmonie een boerderij kunnen opstarten op deze mooie plek in het Twentse landschap. Zo dichtbij de stad, op zo’n unieke locatie. Echt heel bijzonder.” 

Maandag 19 december van 19:30 – 21:00 uur organiseren we een informatiebijeenkomst over onze plannen in de Centrale Bibliotheek, Pijpenstraat 15, Enschede. Je bent van harte welkom!

Meteen de intentieverklaring tekenen? Dat kan ook. 

RTV Oost liep samen met Hans Pieter van den Berg en Priscylla Beentjes een rondje over de Usseler Es in november 2022. 

 

Deel dit bericht: