Skip to content

Herenboeren Twente

Sluit je bij ons aan

Wat?

Wij gaan een goed georganiseerde boerderij opzetten, waar puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. Alles van een hoge kwaliteit en voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier. Een ervaren boer zal verantwoordelijk zijn voor het werk op de boerderij.

In Boxtel bestaat reeds en Herenboerderij die volop in bedrijf is. bekijk het onderstaande filmpje. In minder dan 2 minuten krijg je een aardige indruk van de enorme variatie aan gewassen en dieren op de Herenboerderij in Boxtel; van hennen en hanen tot fruitteelt, tuinbouw, runderen en varkens. En dat alles op minder dan 20 hectare en voor niet minder dan (uiteindelijk) 500 mensen.

 

Waar?

We zoeken in heel Twente naar grond voor meerdere Herenboerderijen. 

Enschede Zuid

De eerste Herenboerderij van Overijssel gaat van start op de Usseler Es in Enschede. Vanaf 1 januari 2023 start hier de Herenboerderij. Er is nog plek om lid te worden, hiervoor kun je de intentieverklaring tekenen. 

Oldenzaal/Enschede-Noord

De grondeigenaar met wie wij in gesprek zijn over een locatie in het zoekgebied Enschede Noord/Oldenzaal/Losser, wil nog steeds graag een Herenboerderij faciliteren op haar grond. Om aan voldoende hectares te komen in het betreffende gebied, hebben wij echter nog extra hectares nodig van een tweede partij. Ook dáár zijn wij mee in gesprek. Om niet in de wachtstand te blijven tot alles rond is voor deze locatie, hebben wij besloten een ‘Plan B’ voor grond in het zoekgebied ‘Enschede Noord/Oldenzaal/Losser’ te ontwikkelen. Landschap Overijssel is enthousiast over het Herenboerenconcept en zoekt actief met ons mee.

Hengelo/Borne

Er zijn lopende onderhandelingen voor de vestiging van een Herenboerderij op een landgoed in de omgeving Hengelo/Borne.

Almelo

In Almelo is een groep mensen actief om ook daar te zoeken naar grond voor een Herenboerderij. 

Haaksbergen: Lankheet

De kartrekkers van Lankheet gaan verder onder een eigen naam en zijn niet langer onderdeel van Herenboeren Twente.